Hieman itsestäni

Arkinen ahertaja, autonkuljettaja

Tomi "Himo" Immonen

Varjosta valoihin

06.06.1971 Tirvalla, Valkealassa syntynyt. Käytännössä koko ikäni Kouvolassa asunut, opiskellut ja töitä tehnyt.

Minulle Kouvola on ollut luonnollinen valinta asua ja elää, en ole haikaillut pois muuttamista. Täältä löytyy niin kävelykatu kuin luontopolut ja hyvät harrastusmahdollisuudet laidasta laitaan. Omistusasuminenkin on maanlaajuisesti verrattuna varsin kilpailukykyisissä hinnoissa.

Politiikkaa olen seurannut niin kunnallisella kuin valtakunnallisella tasolla vuosia. Sivusta seuraajana on ollut helppoa katsoa kehitystä laaja-alaisesti eri puolueiden ajamia asioita ja niiden vaikutuksia niin kunta kuin valtakunnan tasolla. Nyky kehitys on ollut hurjaa, eikä niinkään hyvässä mielessä. Tehdään liikaa ratkaisuja tunne, ideologia, pohjalta välittämättä niistä johtuvista seurauksista ja kustannuksista. Maalaisjärki ja harkinta loistavat poissa olollaan päätöksen teoissa. 

Tänä keväänä liityin PerusSuomalaisiin, koska halu vaikuttaa kehitykseen nousi voimakkaaksi. PerusSuomalaisissa nyky kehitykseen vaikuttaminen tuntui ainoalta oikealta ratkaisulta. Muiden puolueiden hurahtaminen mediaseksikkäisiin ilmastonmuutostaisteluihin päästörajoituksineen on tullut kalliiksi Suomelle. Teollinen tuotanto pakenee suomesta ja samalla katoavat työpaikat ja veroeurot. Hinta on mittaamaton ja tulos, jonka voimme maksimissaan saavuttaa on joitakin promillen osia maailmanlaajuisesti. Eli tietoisesti on lähdetty ajamaan politiikkaa, jolla ei ole taloudellista kannattavuutta edes mahdollista saavuttaa. 

Tätä ennen noin viisi vuotta sitten maassamme, myös Kouvolassa tehtiin ratkaisuja, joiden kustannukset on haudattu ties minne, mutta maksamme edelleen ratkaisuista kovaa hintaa. Saavutimmeko siten maailman rauhan tai poistimmeko nälän hädän? Emme, mutta olemme sen vuoksi luisuneet siitä yhteiskunnallisesta tasosta, jolla olimme paljon huonompaan suuntaan julkisen puolen kustannusten karatessa korkeuksiin, joihin meillä ei yksinkertaisestikaan ollut varaa.

Kuntapolitiikassa on mahdollisuus vaikuttaa myös tulevaisuuden valtakunnan politiikkaan. Siksi minä haluan olla siinä mukana ja näyttää maalaisjärjen olevan edelleen valttia päätöksenteossa.