103. Itsenäisyyspäivä

06.12.2020

Tänään on meidän suomalaisten päivä, juhlia ja muistella kunnioittavasti historiaa. Kunnioittaa kaikkia niitä miehiä ja naisia, joiden antamilla panostuksilla meillä on oma itsenäinen Suomi.

Itsenäisyys ei ole itsestäänselvyys, eikä sitä saa pitää itsestäänselvyytenä. Itsenäisyys on kansallisylpeys, meidän kansalaisten on saatava olla ylpeitä omasta maasta, omasta hallinnosta, omista oikeuksista, ennen kaikkea identiteetistämme. Ei meidän tarvitse hävetä kenenkään edessä sitä historiaa, joka meillä on.

Viime vuosina on ollut mitä ihmeellisempiä artikkeleita, kuinka kansallistunnukset Suomen siniristilippu ja leijonatunnukselliset korut olisivat jotain laitonta, jotain mitä ei saisi julkisesti kantaa. Miksi tällaista vihaista keskustelua suvaitsevuuden nimissä halutaan ylläpitää?

Tällainen suunta keskuteluissa ei ole avarakatseisuutta. Vaan osoitus ymmärtämättömyydestä, että juuri vapaa itsenäinen Suomi on se, jossa ihmisillä on vapaus olla millaisia he haluavat olla.

Suomalaisilla ja kaikilla Suomessa asuvilla on velvollisuus tehdä omien kykyjensä mukaan parhaansa yhteiskuntamme eteen. Vastuu kantaa ensisijaisesti huolta omasta elintasostaan. Näin muodostuu ne oikeudet ja etuudet, joista maamme on erityisen tunnettu. Suomessa pidetään heikommistakin huolta. 

On ikäluokkia, joista osa on heittäytynyt heikoimmiksi kuin oikeasti ovat, luottaen siihen, että muut kantavat vastuuta ja velvollisuutensa yhteiskunnallisesti. Tukien väärinkäyttämistä työikäisten ja -kykyisten kohdalla ei pidä katsoa hyväksyvästi sormien läpi. 

Mikään selitys elää tukien varassa ei voi olla hyväksyttävä, jos on kykyä tehdä töitä. Yhteiskunnan ei pidä tarjota sellaisia tukia, jotka vaikuttavat negatiivisesti minkä tahansa työnvastaanottamiseen.

KELA julkaisi tilastoja, joissa 74% humanitäärisin syin maahanmuuttaneista elää tukien varassa. Samaisessa tutkimuksessa oli, että ulkomaalaisten saamat työttömyys-,asumis-ja toimeentulotuet ovat keskimäärin 3 300€/v, kun se suomalaisilla on vastaavasti 900€/v. Mihin perustuu yli kolmekertaa suuremmat tuet?

En syyllistä näitä maahanmuuttajia. Päättäjillä on vastuu, ei pelkästään tekemistään päätöksistä vaan ennenkaikkea seurauksista, jotka päätöksistä johtuvat. 

Suomen itsenäisyyttä ei varmistettu sosiaalituilla. Suomi ei maksanut epäreiluja sotakorvauksia sosiaalituilla. Suomen menestys on perustunut työntekoon. Palautetaan työntekemisen ja -antamisen arvo tasolle, jolle se itsenäisessä Suomessa kuuluukin.

Hyvää 103. Itsenäisyyspäivää, Suomi!